top of page

10-те щастливци от Есен 2022

Ех, този щастлив Октомври... И още не е свършил...

Вече ви споделихме, че нашият чаровник Хепи си намери
своето семейство!

А на 7-ми за домовете си в Германия отпътуваха Лизи, Антон, Лили, Руси, Миша, Анастасия, Карина, Арабела, Мери и Златка!
8 кучовци и 2 писани!

Какво по-голямо щастие от това...

Сигурни сме, че и вие се радвате заедно с нас, нали?!

Доротея и дребосъчето

 

 

 

 

 

 

Октомври се оказа страхотен късметлийски месец за нас и нашите животинки!

Преди няколко дни дни за Германия отпътуваха 8 кученца и две котета, за които тези дни ще подготвим специален клип и ще ви го представим!

Освен тях обаче дом, топло легълце, играчки и личен телевизор си намери и нашето талисманче- чаровникът Хепи!

И най-важното- намери си прекрасно семейство, което се влюби в него от пръв поглед!

Той в тях също, бай дъ уей...

Знаете го Хепи- кученцето, с което ви запознахме още при прибирането му при нас, когато беше на около месец, което лекувахме и което порасна буквално пред очите ни!

Бъди щастлив, сладурко!

Щастливият Хепи

Помните ли писанката с четирите рижаво-бели бебета,

които спасихме от една шахта преди известно време?

Това е предпоследното дребосъче от котилото,

което си намери дом и мама- мама Доротея!
Дай боже на всяко бездомно животинче такъв късмет...
Пу пу пу...
Остава да намерим дом на и последното- госпожица, и на мама писанка- млада, гальовна, социална и с чудесни хигиенни навици!
Знаем, че рано или късно и това ще стане... 

Наташа и Лиско

Нашият Лиско, на когото дълго време търсихме дом,
най-сетне беше осиновен!
С новата си мама Наташа се чувстват прекрасно! 
Тя му говори, той я слуша, разбира и ѝ влиза в положението...
Той ѝ говори, тя го слуша, разбира...
И двамата имаха страшен късмет, че се намериха...

12-те кутрета

Днес искаме да ви разкажем за завършека на една история, но за тази цел ще започнем малко по-отдалеч.

2020 година определено е нетипична година за всички ни. Накара ни да се усъмним във всяка наша крачка и може би искаше да ни направи по-плахи в решенията ни.

На нас обаче това хич не можа да ни повлияе и изобщо не успя да ни промени. Когато видиш куче в нужда, не мислиш на 100% само с главата си. Често ти се налага да тръгнеш след сърцето си и, дори несигурен в крайния резултат, поне да направиш това, което можеш, за да помогнеш.

Така и направихме, когато преди 4 месеца, в последните и може би най-студени дни от зимата, срещнахме публикация за майка с четири бебета, намиращи се в квартал в града, под една бетонна плоча. Задействахме всички контакти и като по чудо още на същата вечер намерихме кой да приюти майката и всичките всъщност не 4, а цели 12 кутрета.

Точно тогава тъкмо бяха затворили градовете и пренасянето на 12-те кучета и майка им до приемния дом си беше живо предизвикателство. Две от тях бяха много мънички, слаби и недохранени. Едва ли щяха да оцелеят и ден, ако не бяхме реагирали. Майката беше станала кожа и кости и изглеждаше ужасно изморена и на ръба на силите си.

Оставихме ги да си почиват, хапват и растат на спокойствие, и от там карантината продължи. Не само един месец, както се говореше, а цели два. В този момент наистина не знаехме каква ще бъде следващата ни крачка, тъй като кучетата порастваха, а никой не можеше да ги осинови в този неясен момент.

Трудно ни беше, но не изгубихме надежда... И не спряхме да търсим варианти, за да им подсигурим по-добро бъдеще.

Сега, 4 месеца по-късно, вече имаме щастлив край на нашето така импулсивно взето решение- да подадем ръка на 12 малки същества, за да им предложим по-добър живот.

12-те ни кутрета получиха различна съдба... Едни се преместиха само две къщи по-надолу по улицата, а други заминаха чак в Германия. Но за всички тях сме истински щастливи, че са здрави, добре и доволни от живота, който вече водят.

Благодарим за това и на всички вас! За помощта, за подкрепата, за измислянето на прекрасните им имена! За това, че съпреживявахте всяко едно видео от тяхното израстване и за това, че всички заедно помогнахме на тези 12 малчугани да заживеят щастливо!

Бъдете все така до нас и подкрепяйте усилията ни да помагаме на животните.

websiteplanet-qr.png
websiteplanet-qr (1).png
bottom of page